Az AL-KO 520 VS-B az egyik legnagyobb és legjobban felszerelt AL-KO fűnyíró. Nagy háza és fűgyűjtője nagy területek gyors nyírását teszi lehetővé. Változtatható sebességű kerékhajtása igazán kényelmes munkavégzést eredményez. A szűk helyeken, cserjék és fák körül vágva a füvet lassú tempóra kapcsolhatunk, míg egyenes vonalban haladva gyorsabb sebességgel célszerű menni. Tekintsék meg a videót, és ismerjék meg jobban ezt a remek gépet!

Motor

A fűnyíró lelke egy Briggs & Stratton 675 EXI motor, teljesítménye 2,6 kW. Hengerűrtartalma 163 köbcenti. A motor Ready Start rendszerrel tervezett, így gyorsan és könnyen indítható. Nincs szükség se Choke, se Primer szívatásra. Innovatív felépítésüknek és az optimalizált léghűtésüknek köszönhetően a motor lényegesen kevesebb olajat fogyaszt, mint hasonló 4 ütemű motorok. Valamint a kisebb mértékű felmelegedés következtében az olaj kenési tulajdonságai tovább megmaradnak, így a csere helyett elegendő az utántöltés. Viszont ha cserélni kívánja, azt is megteheti természetesen.

Ház

A MaxAirFlow Technology ház révén Önnek sokkal kevesebbszer kell üríteni a gyűjtőkosarat. A fűnyíró alatt keletkező levegőáram 42%-kal erősebb, mint egy normál technológiával kialakított ház esetében. Emiatt a fűnyesedék egészen a fűgyűjtő hátsó és felső részébe kerül, így maximálisan megtelik. A magas és nedves fű is gond nélkül lenyírható anélkül, hogy csomókban a talajon maradna, vagy eltömítené a kidobócsatornát. Így a kezünk is tiszta marad.