A növények folyamatos gondozást igényelnek a díszkertekben, és nem mindig tudunk ott lenni, hogy a megfelelő időben a szükséges lépéseket megtegyük. Ebben segít nekünk a nagymúltú ICL cég, akik sok évtizedes innovációval ellenálló fűfajtákat, hosszú hatástartamú, szabályozott tápanyag leadású műtrágyákat fejlesztettek ki.

Mindannyian gyönyörű környezetet szeretnénk, hogy kilépve a kertbe egy kastély udvarán érezhessük magunkat. De amikor 2 naponta le kell nyírni a füvet, esetleg késő estig öntözni kell a gyepet és a növényeket, akkor már sokan meggondolják magukat. Nekik kínál megoldást a Landscaper Pro sorozattal az ICL. Ha a cég termékeit választod, akkor ritkábban kell műtrágyát szórni, kevesebb munkaerőt kell ráfordítani, időt, pénzt és növényvédőszert takaríthatsz meg.

Fűmagok

A varázslat a fűmagokkal kezdődik. A speciális fűmagkeverékek kifejlesztésénél a magas tisztasági fok és kiemelkedő csírázási erély a legfontosabb szempont. A füvünk gyorsabban és sűrűbben fog nőni, ezáltal kevesebb gyom fogja megvetni a lábát közte. Számos keverék közül tudunk választani, hogy a kertünk fekvése és életmódunk szerint a megfelelőt tudjuk magunknak kiválasztani. Egyes fajtákat a luxus megjelenés, másokat pedig a kiemelkedő szárazság- és taposástűrés jellemez.

Továbbá a Supreme fűmagkeverékek egy speciális technológiával készülnek, a fűmagot egy biológiailag lebomló természetes burkoló anyag veszi körül, amely a saját tömegének az 500-szorosát képes a nedvességből felvenni. Emiatt a meg körül egy gélszerű bevonat alakié ki, ami folyamatosan nedvességet szolgáltat a fűmag számára, így a lehető legjobb körülményeket alakítja ki a gyors és sikeres csírázáshoz.

Műtrágyák

Az ICL szabályozott tápanyag leadású műtrágyáink előnye, hogy folyamatos feltáródást biztosít, amelyet még a talaj nedvességtartalma sem befolyásol. Így a tápelemek optimálisan hasznosulnak szépen egyenletesen. Éppen akkor fejti ki a hatását a műtrágya, amikor a fűnek szüksége van rá. Ezért egyenletes és kiszámítható növekedésnek indul a pázsit, és a környezetünket sem terheljük meg túlzottan.

POLY-S

A Poly-S technológiával burkolt műtrágyaszemcsékben a nitrogént kéntartalmú és biológiailag lebomló polimer membránréteg veszi körül. Amint a talajnedvesség beáramlik a külső membránrétegbe, a nitrogén feltáródása megkezdődik. A burkolat vastagságától függően a nitrogén kioldódása több hónapig is tarthat. Egyedülálló a műtrágyák között, hogy a talajhőmérséklet és a nedvességtartalom nem befolyásolja a nitrogén-felszabadulást. A gyep tápanyagigényét így folyamatosan követi a tápanyag feltáródása. Nem a kiszórás után kap nagy dózisú nitrogént a talaj, emiatt a tápanyag-kimosás mértéke töredékére csökken. Nem lesznek többé növekedési csúcsok, és a nyírás gyakorisága is lecsökken.

PACE

A PACE technológia egy, a növényi gyanta burkolaton belül egynél több hatóanyagot tartalmazó, szabályozott tápanyag-feltáródási technológia. A folyamata a műtrágya feltáródásának a következő:

  1. A talajnedvesség bejut a félig áteresztő membrán hártyán keresztül a műtrágya szemes belsejébe.
  2. A tápelemek a hatástartam alatt egyenletes ütemben oldódnak ki, és válnak elérhetővé.

A technológia előnyei, hogy a növényi eredetű gyantaburkolaton keresztül a tápelemek egyenletes ütemben oldódnak ki, és válnak elérhetővé a gyep számára. 2-3 hónaptól egészen 8-9 hónapig is változhat a tápanyagok kioldódásának időtartama. Ennél a technológiánál nem befolyásolja a feltáródás ütemét a talajnedvesség, a pH-érték és a talaj mikrobiológiai aktivitása sem. Az eredmény erős, sűrű és mélyen gyökerező gyepfelület.