A fűnyírás a legtöbb ember számára csak probléma. Minél nagyobb a terület, annál nagyobb a baj. Egy idő után azonban már nem lehet tologatós fűnyíróval levágni a füvet. Akkor az ember figyelmét egyből a fűnyíró traktorokra irányítja. Ezek a gépek hellyel közzel el is végzik a dolgukat, azonban tervezésükből kifolyólag vannak hiányosságaik.

  • A kilátás nem optimális
  • A gép irányíthatósága korlátozott
  • Sok helyre nem fér be a vágóasztal, emiatt nem képes szegélynyírásra sem
  • Ebből adódóan ott egy másik embernek egy kézi fűkaszával végig kell mennie
  • A fűnyíró traktor első kerekei már elfektetik a füvet mire a vágóasztal levághatná azt

A profik emiatt a frontkaszás fűnyírókat választják

Ezzel szemben az elülső vágóasztalos fűnyíró traktorok sokkal jobban használhatók. A vágási módja jelentősen eltér a sztenderd fűnyíró traktorok vágási módjától, így több feladatot el lehet végezni egy előre szerelt vágóasztallal.

Sosem látott irányíthatóság

A gép kezelése gyerekjáték. Még a tapasztalatlan gépkezelők is hamar otthonosan érzik magukat a vezetőülésben. Mindez abból fakad, hogy a kilátásban nem zavar semmi. Az ülés előtt csakis a talaj fölött elhelyezkedő vágóasztal van. Az akadályok, a talaj egyenetlenségei hamar jól kivehetők a komfortos frontkaszás fűnyíró traktor üléséből. Az előre szerelt vágóasztal kiváló áttekintést nyújt a munkafelületre, ezáltal precíz, szegélyhez közeli fűnyírást tesz lehetővé.

A másik szembetűnő dolog az, hogy a az elülső vágóasztalos fűnyíró traktornak a hátsó kereke forog. Emiatt a kisebb modellek akár 30 cm-es sugarú körben is meg tudnak fordulni! Képzeld el, hogy egy közepes törzsű fa körül egy kormányfordítással lenyírod a füvet. Az első kerék fölött helyezkedik el a vezetőülés, amely a fordulásnak a tengelye. Hihetetlenül megkönnyíti a manőverezést. A nehezen elérhető helyeket is egy kormánymozdulattal meg tudjuk közelíteni, körbe tudjuk nyírni.

Sokoldalú vágóasztal

A alulra szerelt vágóasztalú fűnyírók esetén a gondot az okozza, hogy sok helyre nem férünk be vele. Az alacsony profilú előre szerelt vágóasztallal nagyon jól el lehet érni a bokrok, kerítések, padok, stb. alját. A vágóasztal magassága 30 cm körül van, és kilóg a gépe teste alól előre. Ezt a tulajdonságát kihasználva a növényzet és kerti bútorok alatt is elboldogul. A legtöbb esetben ezzel teljesen megspóroljuk azt, hogy még egyszer végig kelljen mennünk a terepen egy tologatós fűnyíróval, vagy egy fűkaszával. Időt és energiát takaríthatunk meg ezzel a megoldással.

Az elülső vágóasztallal szebb vágást érhetünk el. Mivel nincsen a vágóasztal előtt teherhordó kerék, ezért a füvet nem fogja lenyomni, mielőtt a kések elvágják azt. Egyenetlen felületen dolgozunk, mégis szép vágási képet szeretnénk elérni? Nem probléma! Egyes modellekben a vágóasztal hidraulikusan lebeg, amely a talajviszonyoknak megfelelő nyomás alatt tartja a vágóasztalt. Tömör, defektmentes támasztókerekek gondoskodnak a folyamatos munkavégzésről. A vágóasztal felfelé megdönthető a tartozékok levétele nélkül, ha eljön a felülvizsgálat és karbantartás ideje. Így könnyedén hozzá tudunk férni a késekhez és letakaríthatjuk az alvázat.

Kiemelkedő stabilitás

A komolyabb modellekben differenciálzár található a maximális stabilitás érdekében. A differenciálzár egyes esetekben pedállal működtethető, vagy az automatikus stabilitás ellenőrző rendszer a változó helyzetnek megfelelően be- és kikapcsolja azt, így utóbbi esetben nekünk nem kell még arra is figyelnünk. A tapadás mindig kifogástalan, ráadásul még a kis fordulóknál sem károsítjuk a füvet.

Lejtőkön füvet vágva gyakran találkozunk a tapadásvesztés, nehézkes haladás problémájával. A tökéletes súlyelosztás és a precízen működő automatikus / manuális differenciálzár biztonságos és dinamikus haladást eredményez. A hátsó tengely képes a csavarodásra, amely lehetővé teszi, hogy egyenetlen területen mind a 4 kerék érintkezzen a talajjal.

Grillo minőség

Minden komponense a gépnek a Grillo legmagasabb sztenderdjei szerint készült. A váz, a vágórendszer, a vágóasztal, mind Grillo által tervezett és gyártott minőségi megoldás. A cél a folyamatos ellenőrzése az alkatrészeknek és a gyártási minőségnek.

Minden Grillo termék festése kétrétegű elektrosztatikus porfestéssel készül. Az első lépés egy tisztító fürdő és előkészítés,eztán az első védőréteg felhordása és sütése egy speciális kemencében, ezek a lépések jó alapot adnak a végső fedőrétegnek. Második réteg is porfesték, amit szintén kisütnek 190°C-on, ezek az eljárások kemény karaktert és csillogást adnak. Minden gépet a legnagyobb körültekintéssel szerelnek össze és tesztelnek a képzett szakemberek! A végellenőrzés kiterjed a Motor működésére, minden funkcióra, ami biztosítja, hogy a végtermék első osztályú.