Alumínium alkatrészek és ellenálló anyagok

Az ilyen fűnyírók elsősorban településüzemeltető cégek és önkormányzatok számára lehetnek vonzóak, ahol bírni kell az akár napi 8 órás munkát. Ahhoz, hogy ezek hosszú távon működni tudjanak, a gyártók a nagyobb igénybevételre tervezték meg a fűnyírókat.
Tehát ezeket a megbízható és minőségi alkatrészekkel rendelkező gépeket kell megnéznünk, ha nem akarunk rövid távon csalódni a választott fűnyíróban.

Alumínium alkatrészek
Az alumínium erősebb anyag, mint az acél, valamint alacsonyabb a fajsúlya. Ennek következtében vastagabb és robosztusabb alkatrészek is felhasználhatóak a fűnyírókon anélkül, hogy extrém módon megemelik a termék súlyát. Ami mindenképp fontos, hogy a ház anyaga alumínium legyen, hiszen sok esetben nem hozzáértő és gondos emberek kezelik a gépet. Az alumínium házas fűnyírók oldalai vastagabbak, mint az acélból készült kisebb testvérek házai, és jóval ellenállóbbak a fizikai behatásokkal, ütésekkel szemben.
A kerekek kialakítása szintén fontos szempont. A nagy méretű alumíniumból készült kerekeket könnyű tolni, és ellenállóak.

Meghajtás
Nem szívesen tolná Ön sem egész nap a 60 kg-os tömegű fűnyírókat. Ennek megfelelően ezek már egységesen kerékhajtással vannak tervezve. Egyes gépeket két fokozatban hajt meg a motor, míg másokat 3 vagy esetleg változó sebesség mozgat. Ezt mind az AL-KO, az Oleo-Mac gépei tudják. A hidrosztatikus hajtás azonban egyedül a Honda termék palettájának ékessége. A fűnyírókések állandó fordulatszámon forognak függetlenül attól, hogy milyen gyorsan megy maga a fűnyíró, amely jó vágási tulajdonságokat eredményez.

Méretes fűgyűjtő
A nagyméretű fűgyűjtővel nem kell olyan gyakorisággal kiüríteni a gyűjtőt. Ennek megfelelően ne adjunk alá 75-80 liternél kisebb fűgyűjtőnél, különben a hatékony munkavégzés csak álom marad.

Vágószélesség
A vágószélesség tekintetében jellemzően a piaci sztenderd 53 cm-nél állt be. Ez a szélesség már elegendő arra, hogy könnyedén haladhassunk a vágásban, azonban egyszerűen tudjuk irányítani a fűnyírót.

Motor
A motorok tekintetében még mindig a Honda és a Briggs & Stratton motorok jelentik a minőséget és a kiválóságot a kisgép piacon. Ezek a szerkezetek a 160-180 ccm környékén 2700-3500 W teljesítménnyel repesztenek, és megbízhatóan dolgoznak még évek múlva is.

Összegzés
A Solo by AL-KO, az Oleo-Mac és a Honda kisgépei mind rendelkeznek a fentebb bemutatott tulajdonságokkal, így nyugodt szívvel lehet őket megerőltető professzionális munkára használni. Az Solo by AL-KO 553 K Profi és az Oleo-Mac LUX 55 TBI fűnyíró 425.000 Ft környékén kínálnak megoldásokat önkormányzatoknak és zöldterület kezelőknek. A Honda profeszionális fűnyírója 620.000 Ft környékén hidrosztatikus hajtással felszerelve a japánoktól megszokott minőséggel és precízséggel végzi el a legnehezebb feladatokat is. A DigiKer mindhárom gép esetében szerviz és alkatrész utánpótlási szolgáltatásokat is vállal, hogy Önnek csak a feladatra kelljen koncentrálnia.