Próbált már egy 20 négyzetméteres kiskertben lavírozni egy 70 kg-os benzinmotoros kapával? Mi már igen, nem könnyű feladat! Ezért fontos, hogy az igényeinknek megfelelő kapát válasszuk. 

Oleo-Mac MH 130

Amennyiben, a ház körüli kis veteményeskerteket szeretné megmunkálni, ideális választás lehet egy könnyű és mozgékony kapa, melyet akár az idősebb korosztály is könnyedén tud használni. Ebben az esetben egy kis munkaszélességű gép a befutó, hiszen kis sorköztávolságok között könnyen lehet velük dolgozni. Ennek a problémának a megoldására tökéletes választás az olasz Oleo-Mac által gyártott, Honda motorral szerelt MH 130-as modell, mely csupán 14 kg. Esetünkben egy rendkívül kompakt gépről beszélhetünk, melyet egy 25 köbcentis motorral szerelt a gyár. Ideális vetés előtti talajmunkák elvégzésére, továbbá a talaj levegőztetésére. Egyértelműen a hobbi felhasználók számára jelent megoldást, méghozzá hosszútávra.

A ház körül ellátandó feladatok, azonban akár nagyobb kihívást is jelenthetnek. Amennyiben, nagyobb földterületek megmunkálása a feladat, vagy közepesen kötött a talaj, akkor megfelelő választás az Oleo-Mac által gyártott MH 175 RK, amely már a nehezebb körülményekkel is megbirkózik. Ideális tehát magán felhasználók számára, a föld előkészítéséhez. Ezt a modellt a kis súly és az egyszerű használat jellemzi. Nagyobb alapterületű veteményes kerttel rendelkezők számára megfelelő választás.

Kertek, közepes méretű telkek megmunkálásához, kötöttebb jellegű talajokhoz érdemesebb egy nagyobb teljesítményű rotációs kapát választani. Ebben az esetben nem hibázhat, ha az olasz gyártó modellje, az MH 197 RKS mellett döntesz. Jelenleg az Oleo-Mac minőségi és korszerű talajmegmunkáló gépei közül ez a legerősebb. Ideális lehet tehát kisebb kertészeteknél felmerülő intenzív munkálatok elvégzésére. A bármilyen pozícióba állítható tolókar, és a két előre egy hátra sebességes váltómű segítségével rendkívül könnyen kezelhetővé teszi ezt a félprofi motoros kapát. Az MH 197 RKS kapát saját kezűleg le is teszteltük.

Végül nem feledkezünk meg azokról sem akik, nagyobb földterületeket művelnek. Önök számára nyugodt szívvel javasoljuk a szintén olasz Bertolini által gyártott kultivátorokat, amelyek a kisgépes talajmegmunkálás csúcsát jelentik.  Ezen gépek közül a “leggyengébb” a Bertolini 400-as, amely 5,4 lóerővel rendelkezik. Nagyobb kertészeteknek nem is kell jobb ennél.

Bertolini BT 418 S

De ami leginkább megmozgatja a fantáziánkat, az a 418 S névre hallgat. Ebben az esetben egy igazi erőgépről van szó, melyet 3 különböző motorral választhatunk. A legnagyobb teljesítménnyel a 851 köbcentis Lombardini motoros Bertolini rendelkezik, amely 19 lóerővel párosul. Tökéletes választás lehet nagygazdaságoknak, kertészeteknek, szőlészeteknek. Ez a gép már garantáltan mindenki életét felforgatja!

Jöjjenek be hozzánk és nézzék meg a gépeket testközelből. Sőt teszt gépeinket ki is próbálhatják.