Az egykezes láncfűrész a nehezen megközelíthető helyeken is jól dolgozik

Felhasználási terület meghatározása után fontos eldöntenünk, hogy milyen fajta erőforrással rendelkező gépet válasszunk. 

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a robbanómotoros gépek előnye a mobilitás, és az erő. Ebben a kategóriában is találhatunk hobbi illetve professzionális modelleket. Ám a professzionális használatra tervezett fűrészek már egytől egyig benzinesek.

Az elektromos fűrészek főként kisebb-nagyobb ágak vágásához jók, mivel kevésbé nagyok, kevésbé erősek. Viszont épp ezért olcsóbbak és kevesebbet is fogyasztanak. Mind emellett az is mellettük szól, hogy jóval halkabbak, mint benzines társaik. Tehát ha nem használjuk őket hetente háromszor 8 órában, akkor ez lehet a leghálásabb választás számunkra.

A környezettudatos vásárlók szeme azonnal felcsillan, amint az akkus termékekre tekintenek. Ők azok, akik hajlandóak megfizetni a felárat azért, hogy a kerti gépük mobilis és nyomatékos legyen, valamint halkan és környezetbarát módon működjön. További előnyük a könnyű kivitel és az akkumlátor kompatibilitása más gépekkel. Ha madárcsicsergésben akar fát vágni az erdőben, akkor válassza az akkus láncfűrészeket. A gyermeke is megköszöni majd Önnek.

Megvan tehát, hogy mire használjuk, illetve, hogy milyen erőforrással működik. Jöjjenek a centik és a lóerők!

A fűrészünk tudásáról talán a legsokatmondóbb jellemző a láncvezető mérete. Minél nagyobb, annál nagyobb teljesítményről árulkodik, illetve annál vastagabb fákat tudunk feldolgozni. A hobbi, kerti felhasználók számára a 30-60 cm közötti láncvezetővel rendelkező fűrészek a megfelelők, míg a profi felhasználók a 70 cm fölötti láncfűrészeket használják.

A hengerűrtartalom (benzines), a feszültség (akkus), az áramerősség (vezetékes modellek) és a lóerő is mind-mind komoly befolyásoló tényező, így ezeket semmi féle képen ne hagyjuk figyelmen kívül. A munka intenzitásától, nehézségétől függően érdemes a számunkra megfelelő teljesítménnyel rendelkező gépet választanunk.