Igényes és tartós, mi kell még?

Napjainkban virágkorukat élik az úgynevezett táblás kerítések, melyek többféle méretben és színben is rendelkezésre állnak.

A legnagyobb előnye a táblás kerítéseknek, hogy akár mi magunk is le tudjuk telepíteni. Ha néhány aranyszabályt betartunk, akkor szép és igényes kerítésünk lehet akár egy nap alatt.

Nézzük meg tehát a folyamatot lépésről lépésre!

1.      Előkészítés: Jelölje meg a kerítés leendő helyét, és 2,5 méterenként tűzze ki az oszlopok helyét. Ezeken a pontokon ásson ki 30x30 cm széles és 50 cm mély gödröt.

2.      Első oszlop telepítése: Az első gödröt töltse meg a harmadáig száraz betonnal és helyezze bele az oszlopot megfelelő magasságban. Majd öntsön bele annyi betont, hogy befedje a kiásott lyukat, és egyengesse el azt az oszlop körül.

3.      Első panel telepítése: Helyezze a táblát az oszlophoz és szerelőkulcs segítségével rögzítse hozzá kapoccsal, illetve bilinccsel ügyelve arra, hogy a tábla vízszintes helyzetbe legyen, majd helyezzen el ékeket a talaj és a tábla közé.

4.      Második oszlop telepítése: Rögzítse a második oszlopot a táblához úgy, ahogyan azt az első oszlopnál tetted. Ügyeljen az oszlop magasságára és függőleges helyzetére. A kerítéstáblát támassza ki minkét oldalról.

5.      További táblák telepítése: Folytassa a kerítés táblák és oszlopok telepítését az előbbi leírás szerint.

6.      Végmunka: Miután az összes tábla és oszlop telepítését befejezte, ellenőrizze le a kerítés vízszintes és függőleges állását. Szükség esetén korrigálja ezt, majd hagyja kiszáradni a betont.

7.      Utolsó lépés: Miután a beton megszáradt, a szerelőkulcs segítségével rögzítse a táblákat további kapcsokkal, illetve bilincsekkel.