Az 50 lóerős fülkés modell a legkeresettebb

A települések és ipari parkok karbantartása korántsem könnyű feladat. Tovább nehezíti a dolgot, hogy az emberi munkaerő drága és nehezen kiszámítható. Tavasszal és nyáron a fűnyírás, a zöldhulladék szállítás és a sepregetés okoz fejtörést a polgármestereknek, míg télen a hótolás és a sószórás problémáját kell gyorsan kezelni. A hosszas ötletelés előtt hadd ajánljak pár olyan szempontot, amelyet kifizetődő megfontolni a döntés előtt.

Sok évtizedes tapasztalatunkkal azt tanácsoljuk, hogy mindig jól nézzenek utána a forgalmazónak, hogy a gépük alkatrész és szerviz ellátása biztosított legyen. Egy ilyen munkagép hosszú távú kapcsolatot jelent magával a géppel és az értékesítővel is. Egy házassághoz lehetne hasonlítani, amelyben vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. A hullámvölgyek kezelése az, amely igazán számítani fog, hiszen kellemetlen érzés az, amikor a fűnyírás idején heteket kell várni egy alkatrészre, miközben a telepet már méteres fű veszi körül. Így mindig olyan partnert és gépet válasszon, amely alkatrész és szerviz ellátása már bejáratott. 

A másik dolog, amelynek érdemes utánajárni az a géphez tervezett munkaeszköz választék. Ha egy megfelelő gépcsalád mellett teszi le a voksát - amelyhez minden feladat elvégzésére találunk munkaeszközt -, akkor nem jelenthet problémát a legtöbb karbantartási és ápolási munka.

A fenti szempontok alapján mi a minden kritériumnak megfelelő Zoomlion traktor családot ajánljuk, hiszen egy egyszerű, strapabíró, könnyen karbantartható és javítható, alsó méret- és árkategóriájú traktortípus. Nincsen tele elektronikával, így könnyebben szervizelhető, mint egy modern, érintőképernyőről irányítható munkagép, amely egy laptopos szervizszakember jelenléte nélkül gyógyíthatatlan. A takarékos és megbízható 25 és 50 lóerős motor elsőre kicsinek tűnhet, azonban ez is elegendő könnyű talajmunkákra, vetésre, sorközök művelésére, padkapartok kaszálására, szállításra és kommunális feladatok ellátására. A mechanikus sebességváltó gördülékeny kapcsolást tesz lehetővé a 12 előre, 12 hátra sebességfokozat között, míg az irányváltó a dinamikus és rugalmas munkavégzéshez nyújt segítséget. A szervokormánynak köszönhetően a traktor rendkívül könnyen irányítható és fordulékonysága is kiemelkedő. További praktikus megoldás a kikapcsolható összkerékhajtás, amivel növelhetjük a gumiabroncsok élettartamát. A traktor differenciálzárral is fel van szerelve, ami nagy segítségünkre lehet laza, vizes talajon. A traktor gyári fűthető, szellőztethető panoráma fülkéje tovább növeli a munkagép sokoldalúságát. Ezzel lehetőség nyílik a téli kommunális- és mezőgazdaságban alkalmazott permetezési munkálatok kényelmes elvégzésére. A nyári nagy melegben történő munkavégzéshez a fülkébe gyári beszerelésű klíma rendelhető! A négyhengeres, vízhűtéses, 40-45-50 lóerős dízel motornak köszönhetően a megfelelő munkaeszközökkel képes nagyobb parkok, sportpályák, parkolók és utak teljes karbantartási munkálatainak elvégzésére.

És hát munkaeszköz az szép számmal van hozzá, amelyekkel még sokoldalúbbá tették és tovább növelték a traktorral elvégezhető munkák számát. A Zoomlion ezáltal válik alkalmassá mind kommunális- mind mezőgazdasági  munkálatok elvégzésére.